Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji Spletne trgovine 55 presnih prigod so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S Spletno trgovino 55 presnih prigod (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja Irena Franja Gorišek s.p.(v nadaljevanju »ponudnik«)

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba, cene in dobavni rok

Cene artiklov v ponudbi so predstavljene kot maloprodajne cene in vsebujejo DDV, ne vsebujejo pa stroškov pošiljanja. Cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od maloprodajnih cen v knjigarnah, drugih spletnih trgovinah in ostalih prodajnih mestih.

Dobavni rok za artikle je praviloma do 5 delovnih dni.

Koda ugodnosti

Koda ugodnosti prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno kodo ugodnosti objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna koda ugodnosti.

Kako uporabim kodo ugodnosti?

Koda ugodnosti je beseda, ki jo uporabnik vpiše v 3. koraku spletnega nakupa, v okencu ‘Koda ugodnosti’.  Popust oziroma ugodnost bo upoštevana takoj za klikom na gumb ‘Uporabi kupon’.

Plačilo

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun ponudnika po izdanem predračunu
 • po povzetju ob dostavi
 • preko Paypal sistema, s PayPal računom ali veljavno kreditno kartico.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Smatra se, da kupec odstopa od kupoprodajne pogodbe, če v roku 10 dni po naročilu ne poravna predračuna v primeru nakupa z nakazilom, ali v roku 14 dni po vrnjeni pošiljki v primeru plačila ob dostavi ne odgovori na komunikacijo ponudnika. V primeru plačila ob dostavi nosi stroške ponovnega pošiljanja vrnjenih pošiljk kupec.

Varnost

Upravitelj spletne strani uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in naročil.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če je to potrebno in kupec temu ne nasprotuje.

Odstop od pogodbe in vračila

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@55presnihprigod.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (od odstopa od nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, razen če je blago uničeno, pokvarjeno ali izgubljeno, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Pri vračilu artiklov, kjer je bila koriščena koda ugodnosti, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se vplačan znesek), vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.

Pritožbe

Upravitelj spletne prodaje 55 presnih prigod mora kupcem omogočiti pritožbo po različnih komunikacijskih tokovih (po telefonu, pošti, e-pošti) in ga/jo vseskozi obveščati o statusu pritožbe.
V interesu podjetja je, da se vse pritožbe in morebitni spori rešujejo izvensodno, a vselej v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in drugimi, v Republiki Sloveniji veljavnimi zakoni.
Če stranka in podjetje spora ne moreta rešiti sporazumno, je za reševanje le-tega pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

Naslov za pritožbe:
info@55presnihprigod.com

 

Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Katere osebne podatke zbiramo na strani

Pri nakupu ali prijavi na mailing listo vas lahko vprašamo za ime, elektronski naslov, poštni naslov, telefonsko številko ali druge podatke, ki nam pomagajo pri izboljševanju vase izkušnje.

Kdaj zbiramo podatke

Vaše podatke zbiramo ob novih naročilih, predogledih knjig ali prijavi na mailing listo.

Kako uporabljamo vaše podatke

S podatki, ki jih pridobimo kadar naročate prek naše spletne strani, naložite predogled katere od knjig ali postanete član prigodniške družine, počnemo naslednje:

 • izboljšujemo storitve, ki ste jih deležni ob obisku naše strani
 • občasno pošiljamo emaile o stanju vaših naročil, novostih v naši ponudbi, predvsem pa o nasvetih glede zdravja in rastlinske prehrane.

Elektronska sporočila, ki jih prejemate od nas

 • Ne vsebujejo zavajajočih naslovov
 • Jasno je razvidno, od kod prihajajo
 • Pošiljamo jih s pomočjo zunanjih spletnih storitev, ki zagotavljajo varnost vaših osebnih podatkov
 • Omogočajo vam enostavno odjavo s klikom na povezavo znotraj sporočil

Odjava od prejemanja elektronskih sporočil

Izvedena je takoj po kliku na povezavo ‘Odjavi se z liste’, ki jo lahko najdete v vsakem elektronskem sporočilu od nas (z izjemo nujnih sporočil v zvezi z vašimi naročili, kot so navodila za plačilo, račun ali status pošiljke).

Kako so vaši podatki zaščiteni?

Naša stran je redno posodabljana in zaščitena s spletnimi programi za nadzor nad nezaželjnimi kodami (malware). Do vaših podatkov imajo dostop samo pooblaščene osebe, ki lahko upravljajo z našo spletno stranjo. Poleg tega so vsi podatki v zvezi s splačili s kreditnimi karticami ali PayPal računi posredovani preko azščitene (SSL) povezave.

Raba piškotkov

Piškotke uporabljamo za

 • procesiranje izdelkov v vaši nakupovalni košarici
 • zbiranje podatkov o prometu na strani z namenom izboljšanja vase izkušnje in uprabe strani. Za zbiranje in obdelavo the podatkov uporabljamo tudi varne storitve drugih podjetij.

Če želite, lahko uporabo piškotkov izklopite v nastavitvah vašega brskalnika. Nekatere storitve na naši strani ob tem morda ne bodo pravilno delovale, kljub temu pa boste še vedno lahko oddajali naročila.

Posredovanje podatkov tretjim osebam

Vaših osebnih podatkov ne prodajamo ali kako drugače posredujemo zunanjim osebam, razen če vas o tem nismo predhodno obvestili in dobili vašega izrecnega privoljenja. To ne velja za naše partnerje kot so podjetje za spletno gostovanje, prodajo ali hranjenje email naslovov, pri čemer tudi za njih velja ista obveza.

Podatki o uporabi strani, iz katerih vaši osebni podatki niso razvidni, so lahko občasno posredovani tretjim osebam za potrebe trženja.

Google in Facebook oglaševanje

Naša stran je vključena v omrežje Google Analytics, Google AdSense in Facebook. Vaša raba strani je beležena za namen internega oglaševanja ter spremljanja prometa na strani. Če se s tem ne strinjate, lahko to možnost izklopite v vašem Google oziroma Facebook računu.

Končna določila

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine 55 presnih prigod pričnejo veljati z dnem 13.10.2014.

V primeru spremembe Splošnih pogojev spletne trgovine 55 presnih prigod je ponudnik dolžan pravočasno obvestiti vse kupce.

Želiš biti med prvimi, ki jih bova obvestila, ko se program Hrana Plus ponovno odpre?

Hvala! Dodala sva te na najino mailing listo.

Vpiši svoje podatke za predogled (ne)kuharske knjige

55 presnih prigod
(ali Presnojedci ne jedo samo banan)

Super! Predogled bi moral biti v nekaj minutah v tvojem nabiralniku. Če ga ni, poglej da ni slučajno padel med vsiljeno pošto ali zavihek s promocijami.

Vpiši svoje podatke za predogled kuharske knjige

88 prigod v kuhinji
(ali Vegani ne jedo samo solate)

Super! Predogled bi moral biti v nekaj minutah v tvojem nabiralniku. Če ga ni, poglej da ni slučajno padel med vsiljeno pošto ali zavihek s promocijami.